Albume foto cu pozele copiilor Fotocartea, un cadou personalizat Idei inspirate cu o fotocarte

Cum alcatuiesti o fotocarte cadou pentru nasi cu pozele de la botez?

Un eveniment de amploare în viața familiei, botezul, are ritualuri specifice. Petrecerea este de cele mai multe ori tematică, pot apărea personaje din desene animate, ursitoare, iar recuzita este de-a dreptul impresionantă, de la baloane la mărturii de botez, candy bar și lista continuă.

Fotografiile suprind atât gingășia și delicatețea bebelușului, emoția invitațiilor, dar și toate accesoriile colorate și vesele specifice evenimentului – lumânări de botez, trusou, hăinuțe (costumaș/rochiță, botoșei, pălărioară), decorația tematică a restaurantului.

O fotocarte păstreaza la un loc toate aceste poze minunate de la botez, unde alături de cel mic se face prezentă întreaga familie, părinți, bunici și, foarte important, nașii.

Fotocartea – cadou ideal pentru nași

Rolul nașilor este semnificativ atât la biserică, în ziua ceremoniei, dar și ziua imediat următoare când nașa îl îmbăiază pe cel mic.

Fotocartea este un frumos cadou care poate fi oferit nașilor în semn de mulțumire.

Cum alcătuiești și personalizezi o fotocarte cu pozele de botez pentru nași?

1. Selectează fotografiile și tine cont de următoarele aspecte:

– alege ca o mare parte a fotografiilor să includa poze cu nașii;

– selectează atât poze de la biserică, de la restaurant, dar și de a doua zi, de la ritualul băiței (așadar să acopere întregul fir al evenimentului – toate momentele principale);

– ține cont și de fotografiile în care apar copiii nașilor (pozele realizate copiilor care se bucură de o petrecere surprind atitudini spontane și sunt cu adevărat deosebite și stârnesc zâmbete);

– o atenție sporită se acordă momentului principal, când cel mic este introdus de trei ori în apa sfințită de către preot – asigură-te ca ai inclusiv o fotografie care surprinde acest aspect, dar și una în care imediat după îmbăiere, bebelușul este dus de către preot în brațele nașei;

– inserează atât fotografii portret în plan general, dar și tip bust;

– selectează și fotografiile de obiect (au un efect aparte) – fie că a fost surprinsă lumânarea de botez, hainuțele pregătite pentru a fi îmbrăcat bebelușul sau mărturia de botez așezată pe masă;

2. Alege cu grijă pozele pentru coperta principală și cea finală

O fotocarte implică pe lângă paginile interioare care vor cuprinde toate acele poze selectate de tine și o copertă pe care ai posibilitatea să o personalizezi.

Fotografia pentru coperta principală poate surpride:

 • bebelușul ținut în brațe de nași
 • bebelușul singur îmbrăcat cu frumoasele hăinuțe

Fotografia pentru coperta finală poate surprinde:

 • tortul
 • mărturia de botez
 • un detaliu al aranjamentului de la restaurant

3. Acordă atenție și textului

O fotocarte îți permite să inserezi inclusiv text, atât pe copertă, cât și în paginile din interior. Află din rândurile de mai jos ce text poate include fotocartea pe care o vei dărui cadou nașilor.

 1. titlu pentru coperta principală, ca de exemplu:
 • Botezul lui David/Botezul Anei
 • Mulțumesc părintilor mei spirituali
 • Botez David/Ana – 19 mai 2018
 • Pentru cei mai grozavi nași

   2. date despre copil (pentru prima pagină a fotocărții): numele și prenumele, semnificația prenumelui, data nașterii;

   3. o rugăciune pentru ultima pagină a fotocărții:

Înger, îngerașul meu

Înger, îngerasul meu,

Ce mi te-a dat Dumnezeu,

Totdeauna fii cu mine

Și mă-nvață să fac bine.

Eu sunt mic, tu fă-mă mare.

Eu sunt slab, tu fă-mă tare.

În tot locul mă-nsoțește,

Și de rele mă ferește.

Amin.

 1. Fotografii  de care să ții cont

Cu siguranță în urma evenimentului ai primit de la fotograful profesionist o sumedenie de poze. Probabil îți este greu să selectezi un numar de doar 30 de poze sau 40 pe care să le inserezi în fotocarte. Vor avea prioritate fotografiile care îți plac foarte mult, însă ține cont să nu pierzi din vedere cadre care surprind aspecte precum:

 • bebelusul cu voi, părinții
 • bebelușul cu trusoul
 • cadru de detaliu al bebelușului – piciorușele sau mânuțele
 • bebelușul cu fratele sau frații (dacă se aplică)
 • bebelușul când este introdus în apa sfințită de preot
 • bebelușul cu nașii
 • bebelușul cu nașa
 • cadru de ansamblu de la petrecere: invitații care dansează, ursitoarele, animatorii costumați sau copiii, cei mai mici dintre invitați, surprinși cum aleargă, cum se joacă sau cum au fost pictați pe față de persoana special angajată;
 • tortul “asaltat” de copii;
 • bebelușul și bunicii (contrast interesant – expresia inocenței, a începutului de viață și cea a experienței de viață, ridurile care subliniază acumularea de ani);
 • mărturia, lumânarea de botez, candy barul;
 • bebelușul la băița de a doua zi pe care i-o face nașa.

5. Dimensiune fotocarte

Ai diferite opțiuni în ceea ce privește formatul fotocărții pe care o vei face cadou, poate fi mai mică sau mai mare, mai voluminoasă sau mai subțire (în funcție de numărul de poze și de pagini). Pentru o fotocarte de botez îți recomandăm dimensiunea Panoramic (30 x 21 cm) sau Star (25 x 25 cm).

Echipa Celebook îți stă la dispoziție pe tot parcursul de creație a fotocărții pentru nași. Orice întrebare primește răspuns. Îți stăm la dispoziție cu sfaturi și sugestii. 

Creează o Fotocarte
12 Shares

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*