Idei inspirate cu o fotocarte

Fiecare vacanta continua intr-o fotocarte care pastreaza la un loc toate locurile pe unde ai fost

Asteptam cu nerabdare concediile si iubim sa calatorim. Fie ca este vorba de un city break la Roma, de o saptamana pe o insula greceasca sau de o excursie montana in tara, in fiecare an calatorim.

Ne place sa exploram locuri noi, sa ne bucuram de peisaje, sa vizitam constructii spectaculoase, sa degustam preparate culinare specifice si, bineinteles, sa facem poze, din dorinta de a pastra in amintire acele destinatii pe care le-am vizitat.

Sursa foto: Freepik.com

E simplu sa tii minte toate locurile vizitate cu ajutorul unei fotocarti.

 

Ioana este o iubitoare de calatorii. Obisnuia sa ia din fiecare loc pe care il vizita cate un magnet suvenir, din dorinta de a tine minte toate locurile prin care s-a plimbat. Frigiderul era plin de astfel de magneti, de diferite forme, dimensiuni. Intr-o zi frigiderul s-a stricat, atunci a trebuit sa dea jos magnetii si a hotarat sa pastreze intr-un alt mod evidenta calatoriilor pe care le-a facut. A realizat o fotocarte in care a inclus fotografiile reprezentative din calatoriile ei. A inserat text cu numele locurilor vizitate si anii in care a ajuns in acele destinatii.

Calatoriile au tot continuat, astfel ca Ioana are acum o intreaga colectie de fotocarti cu vacantele sale. Ori de cate ori isi doreste sa revada un oras anume in care a fost si sa se incarce cu energie pozitiva, ia fotocartea din biblioteca si o rasfoieste.

Tu mai tii minte toate locurile pe care le-ai vizitat?

 

Vacanta ta in paginile unei fotocarti

Sursa foto: Celebook.ro

Cu siguranta te mandresti cu locurile vizitate si stii ca ai facut niste poze de-a dreptul artistice, dat fiind frumusetile pe care le-ai imortalizat, fie cu aparatul foto sau telefonul mobil. Ele pot sa ramana descarcate in laptop mult timp de acum inainte sau pot fi tiparite in paginile lucioase si groase ale unei fotocarti.

Ce include o fotocarte dedicata calatoriilor?

 

Arhitectura: Sagrada Familia din Barcelona, Domul din Milano, Turnul Eiffel, Colosseumul din Roma, din fotocartea ta nu au cum sa lipseasca constructiile reprezentative ale locurilor vizitate. Poti insera inclusiv text prin care sa mentionezi cateva informatii principale despre simbolurile arhitectonice fotografiate.

Sursa foto: Freepik.com

Peisaje: Turcoazul Marii Egee, albul zapezii de pe partie, rasaritul soarelui la mare, culorile variate ale frunzelor de toamna, cu astfel de poze poti reda farmecul locurilor in care ai fost. Aduna asadar in fotocarte acele peisaje pe care le-ai fotografiat. Poti sa inserezi un citat reprezentativ pentru a incerca sa exprimi starea pe care ai trait-o in fata tuturor acelor minunatii ale naturii.

Sursa foto: Freepik.com

Arta: Iubitor de muzee? Ai fost la Luvru, Galeriile Uffizi, Muzeul Van Gogh s.a.? Aduna fotografiile realizate capodoperelor de arta intr-o fotocarte picturala. Scrie impresiile tale, iar daca ai pastrat biletele de intrare, pliantul cu harta muzeului, lipeste-le in interiorul fotocartii pentru a intregi intreaga experienta artistica pe care ai avut-o.

Sursa foto: Freepik.com

Marea: Daca iti place sa iti petreci vacantele la mare, cu siguranta ai fotografii cu nispiul, valurile agitate, rasaritul de soare, pescarusii sau un frumos apus. La toate acestea se adauga si pozele cu tine pe sezlong si un cocktail alaturi. Iata ce fotocarte minunata vei avea!

Sursa foto: Freepik.com

Plaiurile romanesti: Daca in mai multe vacante ti-ai propus sa vizitezi Romania, ai fost asadar si in Moldova, Bucuvina sau Ardeal, inseamna ca poti alcatui o fotocarte cu frumusetile tarii noastre. Manastirile din Moldova, mocanita de la Viseul de Sus, Cimitirul Sapanta, Salina Turda, Cheile Bicazului, Lacul Rosu, cetati, peisaje, toate pot fi parte din fotocarte. Insereaza text cu impresiile din calatorii si nu uita sa ii dai un titlu fotocartii.

Sursa foto: Freepik.com

Preparate culinare: Daca calatoresti inclusiv pentru a-ti delecta papilele gustative, comanzi in fiecare loc nou in care ajungi mancarea specifica acelei zone, atunci cel mai probabil ai niste fotografii in care ai surprins diferitele feluri de mancare pe care le-ai savurat in calatoriile tale. Nu le da uitarii! Insereaza-le si pe acestea in fotocarte si precizeaza cum se numeste fiecare fel de mancare fotografiat.

Sursa foto: Freepik.com

In vacante adunam cele mai multe si cele mai frumoase fotografii. Alcatuieste o fotocarte pentru fiecare plecare si in felul acesta vei obtine un jurnal de calatorie complet, cu imagini si adnotarile tale. Iti vei aduce aminte peste ani si ani de frumoasele locuri pe care le-ai vizitat de-alungul timpului.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*